Zumba®, my precious!

Είμαι μία από τις εκατοντάδες χρωματιστές και τρελαμένες πιστοποιημένες Zumba® instructor στην Ελλάδα. Και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό! Ξεκίνησα κι εγώ, όπως οι περισσότεροι, σαν μαθήτρια, το λάτρεψα τόσο πολύ που ήθελα να μοιραστώ κι εγώ αυτή τη χαρά με άλλους, ώστε αποφάσισα να γίνω Zumba® Instructor, σε μια εποχή που ακόμα δεν ήξερε πολύς κόσμος τι είναι «αυτό το Zumba, επιτέλους».
Ας το δούμε λίγο από την επίσημη πλευρά του: Σύμφωνα με το επίσημο site www.zumba.com, το Zumba® ενσωματώνει latin και διεθνείς ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness. Ουσιαστικά αναμιγνύεις λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή!

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα ξέφρενο πάρτυ! Χρωματιστά και φωσφοριζέ ρούχα, σφυρίχτρες, έντονα χορευτική μουσική... πάρτυ, πάρτυ, πάρτυ! Η εποχή που η γυμναστική ήταν βαρετή, χωρίς κέφι και μονότονη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Το πολύ καλό είναι το Zumba® Fitness απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως ηλικίας  (υπάρχουν ειδικά προγράμματα Zumba® για παιδιά ή για ηλικίες άνω των 50) και η φυσική κατάσταση δεν παίζει κανέναν ρόλο! Μέσα σε 50’ μαθήματος, αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα μας, ενώ συγχρόνως καταναλώνουμε από 400 έως 900 θερμίδες. Όλα αυτά δημιουργούν φανατικούς οπαδούς του προγράμματος Zumba®!!

Και για τους σκεπτικούς που πιστεύουν ότι το Zumba® είναι μια «μόδα» και θα περάσει, σας έχω νέα: το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2001 και από τότε θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόγραμμα dance fitness με πάνω από 12 εκατομμύρια οπαδούς σε περισσότερες από 125 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δεδομένης της δομής του προγράμματος, η Zumba® ικανοποιεί ακόμα και όσους βαριούνται το γυμναστήριο, αλλά λατρεύουν τη μουσική! Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος γυμναστικής («exercise in disguise», όπως λένε στην Αμερική) και πιστεύουμε ότι ήρθε για να μείνει! Στην Ελλάδα «ήρθε» το 2008 και από τότε αυξάνεται η αγάπη του κόσμου με γεωμετρική πρόοδο!


Σας προσκαλώ σε ένα μάθημα Zumba® Fitness για να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι! Παρακάτω είναι το πρόγραμμά μου. 


Το άρθρο δημοσιεύεται και στο vita.gr

Σχόλια

Οι Αγαπημένες σας Αναρτήσεις

Οι Αγαπημένες σας Αναρτήσεις!